Bejelentkezés

Hogyan kell megtérni?

Ha te is szeretnél visszatérni az Atyához, INDÍTSD EL az alábbi lejátszót és mondd el Fodor Sándorral a megtérők imáját, hogy neked is fel legyen írva a neved az Élők könyvébe

Megtérők imája

Mennyei Atyám, beismerem, hogy sokat vétkeztem ellened, nagyon távol kerültem Tőled - lemaradtam, Uram.

De én most beismerem, hogy ezért én vagyok a felelős. Én, Uram – senki más. Nem hibáztatok többet senkit, hanem Hozzád jövök.

Kérlek Téged, emelj fel, gyógyíts meg a sebeimből, gyógyítsd meg a szívemet a sérelmektől, a testemet, lelkemet is gyógyítsd meg!

Kérlek Téged, Uram, bocsásd meg minden bűnömet! Írd fel az én nevem is az Élet Könyvébe! Adj nekem örök életet, a Jézus nevében!

Köszönöm, hogy meghallgattál, köszönöm, hogy ettől a pillanattól én is a gyermekednek mondhatom magam. Köszönöm Neked azt az új ruhát, amelyet Tőled kaptam most. Uram, segíts nekem vigyáznom rá, hogy ne mocskoljam össze! Tarts meg engem! Vezess a Te utadon! Jézus nevében kérlek! Ámen.

A legismertebb példa a bibilában a megtérésre, a tékozló fiú története, amikor is magába szállt és felismerte hogy vissza kell térjen az Atyjához ahhoz, hogy megszabaduljon a szegénységtől és a nyomoruságtól. Az Ószövetség a héber tesúvá szóval jelöli a megtérést. Ennek jelentése visszatérés, visszafordulás, megfordulás, visszamenés – a régi magyar nyelvben egyébként ilyen értelmezésben használták a hétköznapokban is. Az Újszövetség a görög metanoein igét használja, amelynek a jelentése: átgondolja, megfontolja, meggondolja magát, megváltoztatja a véleményét, megváltoztatja a gondolkodásmódját. Összegezve, tehát, a megtérés egy radikális, 180 fokos megfordulást jelent, visszafordulást a rossz útról és elindulást Isten felé. Ez a gyakorlati életben magába foglalja a teljes gondolkodásmód és életvitel megváltoztatását Isten igéjének útmutatása szerint.

Az alábbi két videóban Csorja György bírkózó, illetve a Szabó házaspár beszél arról, hogy az ő életükben hogyan is történt ez a visszatérés.